Träning för att bli en bättre simmare

Det är ingen nyhet att hela Sverige har blivit träningstokigt. De senaste åren har träningstrenden nått nya och oanade höjder. De flesta människor ägnar sig åt någon form av fysisk aktivitet, vare sig det är löpning, cykling eller någon mer exotisk disciplin. I och med det ökande träningsintresset har även intresset för extremare tävlingsformer ökat markant.

Den svenska klassikern

Rekordmånga svenskar tävlar i triathlon eller genomför hela, eller delar av, En svensk klassiker. Ett av tävlingsmomenten i dessa tävlingar är simning och det är något som många kämpar med. Det är faktiskt inte helt lätt att bli en riktigt bra simmare. Det allra viktigaste är att behärska tekniken. Utan rätt teknik spelar det ingen roll hur många timmar du spenderar i vattnet, du kommer ändå inte att få ut det mesta av dina krafter och kunna simma effektivt. Ett par lektioner med en simtränare kan göra stor skillnad. 

Allsidig kost och träning

Som med all träning är det viktigt att äta rätt, vila i lagom mängd och planera sin träning på ett bra sätt. En varierad och allsidig kost är a och o för att kunna tillgodogöra sig träningen på allra bästa sätt. Se också till att variera din träning, det ger dig de positiva resultat du eftersträvar snabbare. På Gymkompaniet hittar du alla väsentliga redskap du behöver för att maxa din träning. De har bland annat ett stort utbud av träningsbänkar. För att hitta den rätta är det viktigt att vara på det klara med vad du vill få ut av träningen. Det finns bänkar som fokuserar träningen på till exempel bröst, mage eller rygg – viktiga muskelgrupper för simning. När du väl kommit igång, har vant dig med träningsformen och fått till den rätta tekniken är det dags att börja träna riktigt hårt.