Med talang för simning

De flesta sporter och idrotter kräver någon form av talang för att man ska ta sig längre än vad kanske de flesta gör. I tidiga år så kanske man upptäcker att man är född med en talang för simning. Men inget kommer gratis även om man har en talang. Det kräver hård träning för att hålla sig där i toppen.

Träning är något som vi alla behöver, även om vi håller på med en idrott i olika nivåer. Så klart så måste man träna för att bli en bättre simmare. Om man är på elitnivå så är det varierad träning i princip alla veckans dagar. Allt för att vara i sin bästa form då tävlingar genomförs. Även elitidrottare planerar in sin vila och återhämtning som är viktigt för att kroppen ska orka med. Som glad amatör så kanske man lätt kan glömma bort detta.

Planera din träning väl oavsett om du tränar simning mest för skoj skull eller om du väljer att ställa upp i några tävlingar. En bra planering på din träning kommer att ge resultat i bassängen. Försök att träna på det som du är mindre bra på. Det kan vara starten eller dina vändningar som behöver förbättras. Se även till att få råd av de som är bättre än dig i simning. Deras erfarenheter kan vara till stor hjälp för dig som vill förbättra dig inom simningen.