Simning som motionsform

Simning är en av de absolut bästa motionsformerna alla kategorier eftersom man tränar både kondition och styrka i kroppens samtliga stora muskelgrupper. Dessutom är simning en motionsform som inte sliter lika mycket på kroppen som exempelvis löpning gör.

Förutom att man får bättre kondition och blir starkare gör simning också att kroppen blir smidigare framför allt om man simmar bröst- och fjärilsim.

Vill man få ut mesta möjliga av sin simning kan ett bra tips faktiskt vara att gå en simkurs och lära sig crawla och kanske även fjärilsim då detta är något som man definitivt kommer att ha glädje av i sin träning.

Simning är också en utmärkt motionsform om man är ute efter att bränna kalorier och gå ner i vikt, framför allt om man anstränger sig lite extra i bassängen. Ett bra tips om man vill maximera sin kaloriförbränning kan vara att då och då öka farten i simningen lite eller köra intervaller. Ska man till exempel simma 1 000 m är det faktiskt bättre att simma 20×50 m i högt tempo med paus emellan än att simma hela sträckan i lugnare tempo.